Problemer med webhotel

Noen ganger kan det oppstå problemer med webhotell, og det kan være greit å vite hvilke problemer med webhotell som kan påvirke deg. Om du legger sine sider på et bra webhotell så unngår du vanligvis de fleste av problemene nedenfor.

 

Problemer med driftsforstyrrelser

Når et webhotell har funksjonsfeil, betyr det at webhotellet er “nede”. Feil kan være forårsaket av strømbrudd, overbelastning eller at noen har lykkes å hacke seg inn på webhotellets servere. Andre ganger er nedetiden planlagt fordi webhotellet noen ganger trenger å oppdatere systemet og starte serverne på nytt. Disse feilene er vanligvis kortvarige.

Når et webhotell er nede, kan ingen besøkende nå nettstedet ditt noe som er veldig frustrerende. Derfor bør du velge et webhotell som har få driftsforstyrrelser, et webhotell som har høyest mulig oppetid. Da slipper du å miste besøkende og inntekter. Oppetid er tiden hvor webhotellet ikke er nede.

 

Problem med treg hjemmeside

Hvis et webhotell har problemer med responstid og transaksjonshastighet, blir du hardt rammet. Responstiden er tiden det tar for besøkende å nå nettstedet ditt, og transaksjonstiden er tiden det tar for besøkende å laste ned siden din i nettleseren. Hvis det tar for lang tid før den besøkende blir omdirigert til nettstedet ditt, eller hvis det tar evig tid for materialet ditt å bli lastet ned i den besøkende nettleseren, risikerer du å miste den besøkende. Du risikerer å gå glipp av mange besøkende. Når du velger et webhotell, bør du sjekke at den har god responstid og høy transaksjonshastighet.

Det er verdt å nevne at hvis nettstedet ditt plutselig blir tregt, trenger det ikke å være webhotellet som har problemer. Det kan være en plugin som fungerer dårlig med andre plugins eller filer som fungerer dårlig med nettstedets publiseringsverktøy. Hvis du ikke selv kan løse problemet, kan du alltid kontakte webhotellets support.

 

Problem med epost

Hvis du ikke kan sende og motta e-post tilknyttet domenet ditt, bør du sjekke e-postinnstillingene dine. Hvis det ikke fungerer, kan du kontakte webhotellets support. Det er vanligvis ingen store problemer med e-posttjenestene hos de bedre webhotellene, men når webhotellet er nede kan du ikke motta eller sende e-post.

 

Problem med programvare

Når du laster opp et nettsted med et visst publiseringsverktøy, og det ikke fungerer, bør du sjekke om webhotellet støtter programvaren. Dagens bedre webhotell støtter de fleste publiseringsverktøy, men det er unntak. Sjekk alltid at webhotellet du velger har støtte for programvaren du vil jobbe med.

 

Problemer med plass og trafikk

Hvis du plutselig ikke kan fylle nettstedet ditt med nytt materiale, kan du ha for lite plass hos webhotellet. Så er det bare å oppgradere til en større hostingpakke. Det samme er tilfelle hvis du har fått mange nye besøkende på nettstedene dine. Da kan det være på tide å oppgradere til en webhotellpakke som tillater en større mengde trafikk.