VPS

VPS står for “Virtual Private Server” på engelsk, det betyr en egen virtuell server. Dette er ikke en dedikert server, men en egen virtuell server, hvilket betyr at en fysisk server er oppdelt i forskjellige segmenter. Hvor mange deler en server er delt inn avhenger av hvor høye kravene brukeren har. Hvis en server med total 8 GB RAM er oppdelt i 4 virtuelle servere, mottar hver hver server 2 GB RAM, som den kan bruge.
Ikke nøl med å kontakte oss om du trenger rådgivning om webhosting, VPS eller dedikert server.

 

VPS og dedikeret server

Det sies vanligvis at VPS er budsjettvarianten på en dedikert server. En dedikert server er en fysisk server som du bare har tilgang til, og den er ikke delt inn i forskjellige segmenter.

 

En dedikert server er vanligvis mye dyrere å leie enn en VPS, som taler for seg selv. Det er få selskaper som virkelig trenger en dedikert server, men noen velger fortsatt den muligheten for ekstra ytelse og sikkerhet. En VPS er god nok i de fleste tilfeller, om kundene ikke er 100% avhengig av funksjonalitet og stabilitet, som f.eks Banker.

 

Fordele ved VPS sammenlignet med web hosting

En webhotelltjeneste er bare for nettsteder. En VPS derimot kan brukes til mer enn det, for eksempel filserver, epostserver og mange andre bruksområder.
Hvorfor du skal ha en VPS er vanskelig å si når du ikke forstår applikasjonene. Men generelt får du mer båndbredde, plass og sikkerhet når du leier VPS i stedet for hosting, noe som kan være nødvendig for større prosjekter. Som webhotell er det veldig individuelt hvor mange ressurser du får. Et dyrt webhotell lar deg tjene mer enn en billig VPS hvis formålet er å være vert for nettsteder.

Vanlige bruksområder for VPS:

  • Når du har mange nettsteder, vil du lage lenkehjul, og du trenger mange forskjellige C-klasser på IP-adresser.
  • Når du vil ta vare på din egen postserver, i stedet for å gi tredjeparter innboksen din.
  • Hvis du trenger mer båndbredde, diskplass, databaser og andre ressurser.
  • For tilpassede PHP, MySQL-konfigurasjoner.
  • Når du trenger mye sikkerhet. Noen VPS-er tilbyr tilpassede sikkerhetskopiløsninger.