Bytte webhotell

Det er overhodet ikke vanskelig å endre webhotell hvis du er misfornøyd eller lei av ditt gamle webhotell. Det er i utgangspunktet bare å kjøpe et nytt webhotell og si opp det gamle. For de fleste av oss er det imidlertid ikke så lett å endre webhotell fordi du vanligvis har en eller flere nettsteder på den gamle webhotellet som du sannsynligvis vil flytte til den nye. Der skal vi nå her på Webhotells.no gi deg en liten guide som viser hvordan du enkelt kan endre webhotell selv om du har flere domener og nettsteder.
 
1. Få et nytt webhotell. Finn et godt webhotell til en god pris som tilfredsstiller dine krav. Du kan enkelt finne et slikt webhotell på webhotells.no.
 
2. Flytte over domenene dine. For å overføre domenene dine til det nye webhotellet, må du først skaffe autorisasjonskoder for domenene dine hos den gamle leverandøren. Normalt bruker du deretter disse kodene i kontrollpanelet til det nye webhotellet der du enkelt kan overføre domenene til det nye webhotellet. Hvordan dette fungerer, avhenger av webhotellet, men du kan alltid få hjelp fra den nye webhotellet hvis du trenger det. Bare kontakt support eller les hvordan du gjør det på hjemmesiden deres.
 
3. Flytt over nettstedet til det nye webhotellet. Etter at du har byttet webhotell for domenene dine, er det på tide å flytte over nettstedene dine. Det er leverandører som kan hjelpe deg med dette, for eksempel Miss Hosting, men det er egentlig ikke så vanskelig å endre webhotell selv for deres nettsteder på egen hånd. Slik gjør du:
 
For å overføre et nettsted, oppretter du først en ny databasee på det nye webhotellet under riktig domene. Bruk det samme brukernavnet og passordet du har i den gamle databasen. Når du har opprettet en database, overfører du via ftp (for eksempel via Filezilla) materialet fra den gamle databasen til den nye. Du kan også først overføre materialet til datamaskinen din og deretter kopiere det til den nye databasen.
 
4. Si opp det gamle webhotellet. Hvis alt går bra, bør du nå ha både domenene og fungerende nettsider på det nye webhoellet. Hvis noe ikke fungerer som det skal når du bytter webhotell, bør du kontakte support og de vil hjelpe deg. Når alt ser riktig ut og nettstedet ditt fungerer som vanlig, kansellerer du bare den gamle avtalen. Mange webhotell har heldigvis ingen oppsigelsestid i det hele tatt.