Alternativ till webbhotell

Når du har en webside eller blogg, legger du den vanligvis ut på et webhotell, men det er faktisk andre alternativer. Her er noen av de vanligste alternativene.

 

Dedikeret server

Hvis du skaffer deg en dedikert server, får du en helt egen server som et hostingfirma administrerer. Fordelene med å ha en dedikert server er at den er rask og stabil og du får mye frihet når det gjelder valg av operativsystem, programvare og applikasjoner. Ulempen med en dedikert server er at du må betale mye penger for ganske mye plass og at det krever litt kunnskap for å administrere serveren. Et webhotell er betydelig billigere og enklere å administrere enn en dedikert server.
Les mer om dedikert server her.

 

VPS

VPS betyr Virtual Private Server og fungerer omtrent som sin egen server, til tross for at du faktisk deler en server med andre. Hvis du kjøper en VPS, kan du velge hvor mye RAM og hvilken prosessor du skal ha, noe som påvirker ytelsen til VPS. Du har også relativt frie hender når det gjelder valg av programvare. Ulempene med en VPS er at en VPS krever litt kunnskap og er en ganske kostbar løsning sammenlignet med et webhotell.
Les mer om VPS her.

 

Egen server

Det er privatpersoner og selskaper som har sin egen server tilgjengelig i hjemmet eller hos selskapet. Denne løsningen krever mye kunnskap, og du må ta vare på alt selv. Du må installere brannmurer og andre sikkerhetsprogrammer, og du bør ha en rask og stabil internettforbindelse. I tillegg genererer en server mye varme og må kjøles ned. Hvis du gjør alt riktig, kan det ha vært en relativt god løsning, men husk at de besøkende ikke vil kunne få tilgang til nettstedet ditt hvis du får strømbrudd eller internettforbindelsen din går ned.

 

Bloggtjenester

Du kan også legge til nettsteder og blogger til en bloggtjeneste som WordPress eller Blogger.com. Disse tjenestene er helt gratis og fungerer utmerket for mindre avanserte blogger og enkle nettsteder, men du kan ikke designe nettstedet ditt akkurat slik du vil. Du har heller ikke tilgang til mange utvidelser og andre viktige funksjoner. Dessuten er det omstendelig å benytte seg av en bloggtjeneste om du har mange sider.