Gratis webhotell

Internett har vokst raskt de siste årene, og flere og flere kjøper sin egen hjemmeside, noe som har ført til etablering av selskaper som tilbyr gratis webhotell. Et gratis webhotell er bare bra på en måte; det er gratis. Fra alle andre sider er gratis webhotell ikke bra. Så hvis du vil komme unna billig, anbefaler vi det billigste nettstedet for Miss Hosting i stedet.

 

Hvorfor ikke gratis webhotell?

Hovedårsaken til at du ikke skal la din blogg eller nettsted ligge på et gratis webhotell er at disse selskapene har en tendens til å forsvinne rett som det er, noe som vanligvis betyr at selv filene dine på serverne deres forsvinner og det ikke er en sjangs i verden for å få nettstedet tilbake.
Den andre årsaken er selvinnlysende. Det er ingen som tilbyr deg noe gratis for å være snill (med mindre du har et forhold av noe slag), men de gjør dette for å tjene penger. Gratis webhotell tjener penger ved å legge ut annonsering (noen mer enn andre ..) på nettstedet ditt. Du bestemmer ikke hvilken reklame de legger ut. Ikke alle ønsker å annonsere for eksempel pokersider.
Den tredje grunnen til at gratis webhotell er et dårlig alternativ er det tekniske aspektet, dvs. oppetid, plass, båndbredde, support og mer.

  • Du kan ikke forvente noen støtte hvis noe skjer.
  • Du kan heller ikke forvente at nettstedet ditt vil være tilgjengelig 24/7.
  • Begrenset diskplass og båndbredde (lite filer, lite trafikk).

Dette gjelder ikke alle gratis webhotell. Noen ønsker ganske enkelt å markedsføre selskapet sitt og lar derfor kundene bruke serverne sine gratis i bytte mot mer oppmerksomhet. Disse trenger ikke å ha reklame, dårlige tider eller andre ulemper, men slike typer virksomheter er få og varer ikke lenge.

 

Alternativer til gratis webhotell

  • Lag en gratis blogg på WordPress eller Blogg.se. Hos n.nu kan du opprette et nettsted som ikke ligner en blogg. Dette er gode tjenester og vil sannsynligvis forbli på internett i lang tid. Ulempen med dette alternativet er at du fremdeles er veldig begrenset.
  • Invester i et ekte webhotell og domenenavn. Du kan finne webhotell for under 20 kr i måneden som fungerer bra. Domenenavn kjøper du for cirka 100 kr i årsavgift. Totalt 340 kroner per år. Er det for mye å legge i hjemmesiden din?

Vår mening: Hvis du vil bruke mye tid på å lage en webside eller blogg, kan du like godt investere i et ekte webhotell. Miss Hosting er det billigste alternativet.