Hva er forskjellen på Web hosting og Domene hosting?

Selv om webhosting og domenehosting går ut på mye av det samme, så er det to helt forskjellige tjenester. Begge deler er tjenester som hjelper deg med å åpne nettsiden din, men de fungerer på to ulike måter.

Webhosting

Webhosting eller webhotell er en tjeneste hvor et selskap eller en “host” tillater brukere å lage og lagre innhold på en internettserver. Webhotellet gir brukere et sted å lagre alt av innhold som utgjør nettstedet ditt. Dette kan for eksempel være: tekst, bilder, videoer, linker og alt av koding som skjer i bakgrunn for at alt skal fungere. Så i korte trekk så gir et webhotell deg et sted for å vise innholdet ditt, samt verktøy for å lage og utvikle innholdet. Dette er en veldig enkel måte å komme i gang med å utvikle sin egen nettside på.

Domenehosting

Domenehosting er en tjeneste hvor man kan kjøpe eller selge domener. Når man eier et domene, eier man denne nettadressen. Det er denne nettadressen folk bruker for å finne nettsiden din. Ved å bruke en domenehost, så får man ikke nødvendige verktøy for å utvikle nettsiden. Man får kun denne adressen hvor du selv må utvikle nettsiden med dine egne verktøy. Her må det koding til for å få innhold inn på siden. For å være i stand til å lage en vel fungerende og fin nettside på egenhånd uten enkle verktøy som en webhost gir, så er det essensielt å kunne kodespråkene HTML, CSS og Javascript.

Hos mange webhotell har man muligheten til å ordne domene igjennom siden deres. Dette kan være lurt, da ikke alle domener nødvendigvis er støttet av webhotellet. Hvis man heller vil begynne med å kjøpe et domene igjennom en domene host, så må man bare være sikker på at det domenet blir støttet om man ønsker å lenke den opp mot et webhotell senere. Et webhotell har ofte opplyst om det går an å lenke opp andre domener og eventuelt hvilke domener de støtter.

Webhost eller domenehost?

Det er veldig smak og behag, men hvis man skal velge å kjøpe et domene fra en domenehost uten å bruke et webhotell, så må man enten kunne å kode selv eller ansette noen som kan det. Med et webhotell så har man muligheten til å gjøre veldig mye selv, da det finnes mye enkle innebygde verktøy. Det kommer jo selvfølgelig an på hvor profesjonelt man skal ha det. Selv om et webhotell kan gi enkle verktøy som mange klarer å bruke, så kan man også gjøre veldig mye komplisert med de. For de aller fleste så er kanskje webhotell den beste løsningen når det kommer til å få i gang sin egen nettside. Hvis man allerede er en som kan både HTML, CSS og Javascript og ønsker å lage en nettside så billig som overhodet mulig, så er kjøp av domene og koding av alt selv kanskje den beste løsningen.

Det å velge webhost eller domenehost trenger ikke å være vanskelig!

Web hosting eller domene hosting? Hva burde du velge?

Trenger du din egen nettside, men lurer på hva slags tjenester du burde bruke? Les mer om fordeler og ulemper til web hosting og domene hosting.