Hvordan velge domene

I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvordan du kan velge deg et domene på best mulig måte. Vi skal forklare hva et domene er og hvordan du kan bruke det på best mulig måte.

Hva er et domene?

Selv om domene har flere betydninger, vil vi i denne artikkelen forklare deg hva domene er i relasjon til internettet. Definisjonen av domene er at det er et unikt navn som er tilknyttet en navnestreng. Denne navnestrengen vil benyttes til adressering på internett. Dette vil si at domenenavnet brukes til å finne nettsiden din.

Egentlig så er det IP-adresser som guider oss til ulike nettsider, men det er mye lettere å huske domenenavn enn det er å huske IP-adresser. Det er rett og slett slik at domenenavn har “overtatt” plassen til IP-adresser. Siden de skal være enkle å huske, så er fokuset ofte på at domenenavnet skal være så enkelt som mulig. Dette blir vanskeligere og vanskeligere ettersom flere og flere lager sine egne nettsider og bedrifter på nett. Har du sjekket om domenet du har lyst på har blitt tatt? Hvis ikke kan det nok være ideelt å kjøpe det nå!

Hvordan bør jeg velge domene?

Mange har ulike kriterier for å velge et domene. Under har vi skrevet en liste over de mest vanlige kriteriene.

Hovedkriteriene er ofte disse:

  • Det må være enkelt å huske.
  • Det må være enkelt å stave.
  • Ikke ha rare ord.
  • Ikke ha rare stavemåter av vanlige ord.
  • Ha fokus på produktnavn.
  • Ha fokus på søkekriterier.
  • Det må være kort og konsist.

Det er ofte slik at hvis man vil fokusere på å bygge merkevare så vil kriteriene være strengere. Når man velger et domene til hverdagsbruk, som for eksempel til en personlig blogg eller en hjemmeside for en interesse kan du slakke litt på reglene. Det er helt opp til deg!

Det som kan være viktig å huske på, er at hvis du plutselig blir populær eller får mye oppmerksomhet, kan det være vanskelig å kvitte seg med domenenavnet som kallenavn. Det er mange bloggere som har opplevd dette. Derfor kan det ofte lønne seg å bare ha sitt eget navn som domenenavn. Det er også veldig enkelt for deg å huske!

Hva koster et domene?

Avhengig av hvor du kjøper domene og hva du skal bruke det til koster det forskjellig. Det er ofte slik at man kjøper et domene som en del av en pakkeavtale, så det å kjøpe et domene kan være svært billig til ganske dyrt. Det kan lønne seg å shoppe litt rundt og se hva som er tilgjengelig. Det er mange som driver i domene-businessen, så det kan være lurt å sjekke at den prisen du får er god!

Vi håper at du har fått en større innsikt i hvordan du kan velge domene. Hvis ikke, så er det bare å si ifra med hva slags spørsmål du har. Det å velge domene kan absolutt være en veldig stor avgjørelse, så det er viktig å være sikker på at du har valgt rett.

Hva er et internettdomene og hva slags bør du velge deg?

Har du planer om å lage din egen nettside? Da er det lurt med et domene som høres bra ut og ikke minst passer til nettsiden du prøver å lage.